День села.

2017-10-28

/Files/photogallery/DSC00210.jpg

Цього дня з великим хвилюванням чекали всі жителі сіл Федірки та Сніжкове. Бо в цей день тут велике свято - відзначається день села.

Все розпочалося о 9.00 зі шкільного ярмарку , на якому власні вироби представили учні 1-9 класів Федірківського НВК. Виручені від продажу кошти підуть на потреби школи: поїздку дітей на районі олімпіади, спортивні змагання.

О 10 годині ранку все дійство перейшло на сцену будинку культури. Ведучі свята, директор НВК Хоменко Микола та Панішко Катерина представили гостей свята: голову Світловодської районної ради Домбровського Роман Васильовича, першого заступника голови Світловодської РДА Орленко Сергія Леонідовича , заступника голови Світловодської районної ради Шаповала Олексія Івановича , представника народного депутата Олеся Довгого Анну Трубаченко.

Мали місце привітання і грамоти від районної влади , а Анна Трубаченко привітала жителів села і побажала кожній оселі достатку, миру, любов, а від народного депутата вручила сертифікат на придбання дитячого майданчика.

Прийняв святковий коровай і розпочав урочистості голова села Володимир Іванович Джулай. Він сказав : «У наших селах Федірки та Сніжкове живуть звичайні люди. Але так здається лише на перший погляд. А придивишся до них і в кожному знайдеш якусь родзинку , щось таке чого нема в інших».

А потім перед присутніми постали славні сторінки історії сіл Федірки та Сніжкове. згадали імена колишніх голів колгоспу: Каленникова, Прохуренка, Дмитра Петровича Скоренцова. Немало сил і здоров’я для розвитку господарства доклали Павло Вікторович Бобошко і секретар партбюро М.М. Пирогов. Це їм , разом з колгоспниками , більшість яких були жінки ,доводилось відбудовувати зруйноване село. А ще добрим словом згадали колишнього керівника колгоспного виробництва Миколу Івановича Гливу , який протягом 12 років був головою правління. Він почесний житель наших сіл. Багато зробив хороших справ. На жаль , його вже немає з нами , але жителі сіл Федірки та Сніжкове завжди будуть пам’ятати про добрі діла Миколи Івановича.

Присутні в залі хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять про всіх жителів сільської ради , які пішли у вічність.

Ведучі свята згадали і про поважних жителів сіл , які багато років свого життя присвятили праці в колгоспі , а зараз знаходяться на заслуженому відпочинку.

Цього дня зала зривалася оплесками на честь старожилів села – Поліни Козіної ,Григорія Коновалова, Івана Головка .До речі, Іван Михайлович Головко зо свою працю нагороджений орденом Леніна, орденом Трудового Червоного прапора, медаллю за трудову доблесть. Він почесний донор СРСР, почесний донор України .А в 2016 році за трудову діяльність занесений у району книгу пошани.

А з яким хвилюванням жителі села сприйняли вітання Марфі та Олексію Ткаченкам , які прожили в парі 57 років. Було все і сльози радості і шампанське і поцілунки. А потім пара заспівала пісню , та так , що ніхто не залишився байдужим у залі.

Того дня подарунки отримали і найстарші жителі села і наймолодші. В сім’ї Кравцових і Якимовичів – діти 2-3 місяців. Вони отримали подарунки від місцевого підприємця Любові Замкової. А виконком сільської ради вручив подарунки багатодітній сім’ї Якимовичів , у яких народилося і виховується шестеро дітей. .Згадали на святі всіх кому виповнилося в цьому році 40 , 45, 50 , 55, 60, 70 , 75 років. Їм вручили квіти і музичні вітання.

А Раїса Прокопівна Шеляшкова в ці осінні дні відсвяткувала 80 років з дня народження. Вона отримала подарунок та музичне вітання.

« В цьому дворику ., як у віночку» - так співається в пісні , прославляючи працьовитість господаря , який дбайливо доглядає за своєю оселею. Тож звання «Найкращий двір» і подарунок було вручено обійстю Івана та Ганни Ясютіних.

Добрим словом згадали і воїнів Ато , які у важку хвилину для України , стали на її захист. Для них у виконання учениці 9 класу Скоренцової Анастасії пролунав вірш , який потряс усіх до глибини душі.

Концерт з великою кількістю різноманітних номерів підготували учасники художньої самодіяльності Федірківського будинку культури: Анатолій Скоренцов , Тетяна Ткаченко , Наталя Немазана , Ірина Некраса, Валентина , Левченко , Людмила Шевчук, Катерина Панішко, Світлана Осадча.

Чудовим співом порадували жителів сіл гості6 директор і художній керівник Іванковецького будинку культури Знам’янського району, гості з села Косівка Олександрійського району.

Зачарував усіх спів директора Косівського будинку культури, хореографічного колективу.

А які оплески зібрали наймолодші учасники - вихованці дитячого садочка та учні школи.

А закінчилося все смачною кашею , смаженою рибою , шашликом. Це підготували жителі села Клімов Микола, Колеснік Сергій, Сідельниченко Оксана , Апрод Марія, Осадча Світлана.

Голова села висловив велике спасибі усім тим , хто допомогав в організації проведення свята.

/Files/photogallery/732/DSC00204.jpg/Files/photogallery/DSC00207.jpg/Files/photogallery/DSC00210.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 285

Коментарi